Stationsweg , Drachten

Stationsweg en De Tuinen te Drachten

Van:

19 jun. 2023

Tot:

31 mei 2024

Aannemer:

VDM Woningen
Projectomschrijving:

Voor Accolade realiseert VDM Woningen 8 woningen aan de Stationsweg en 17 woningen aan het Paradyske. Dit is onderdeel van het project Stationsweg en De Tuinen. 

Lees meer

Updates

Wil je op de hoogte blijven van dit project?

Vul dan hieronder jouw mailadres in en ontvang een email als er een update is toegevoegd.

Gewijzigd op 26 maart 2024 11:00

Oplevering woningen Stationsweg en update voortgang Tuinen

Algemeen

Van:

27 mrt. 24 00:00

Tot:

27 mrt. 24 00:00

Beste volger,

De woningen aan de Stationsweg zijn klaar om opgeleverd te worden. Dit zal deze week gebeuren. Kort na de oplevering zullen de eerste huurders ook de sleutels ontvangen. Vanaf dat moment zullen er vanuit VDM voor deze woningen geen werkzaamheden meer plaatsvinden. Verder zullen ook de parkeerplaatsen aan de achterzijde van deze woningen worden opgesteld. Deze parkeerplaatsen zijn eigendom van Accolade en bedoeld als parkeervoorziening voor de huurders.

De woningen aan de Tuinen zijn inmiddels buitenom ook gereed en wordt er binnen hard gewerkt om deze woningen af te maken. Hier zijn we afgelopen tijd ook al veel bezig geweest met de terreininrichting. Daarnaast is de gemeente aan de achterzijde van dit plan ook bezig met o.a. de parkeerplaatsen voor deze woningen. De woningen aan de Tuinen zullen naar verwachting halverwege mei worden opgeleverd. Na de oplevering vinden mogelijk nog wel afrondende werkzaamheden plaats vanuit de gemeente. Vanuit VDM zullen er dan geen werkzaamheden meer plaatsvinden.

Met vriendelijke groet,

Steven Reitsma
Projectleider

Lees meer
Gewijzigd op 22 januari 2024 08:04

Werkzaamheden terreininrichting

Verkeersbeweging

Van:

22 jan. 24 00:00

Tot:

31 mrt. 24 00:00

Beste volger,

De woningen aan de Stationsweg zijn buitenom gereed. Dit betekent dat ook het terrein rondom de woningen kan worden afgewerkt. De komende weken zal onze infra-aannemer de nodige werkzaamheden hiervoor verrichten. De werkzaamheden voor de woningen aan de Tuinen vorderen ook. Naar verwachting zal daar het terrein van de woningen in maart worden afgewerkt.

Tijdens deze werkzaamheden kan het voorkomen dat er enige hinder wordt ondervonden van vrachtverkeer. We willen u bij voorbaat bedanken voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Steven Reitsma
Projectleider

Lees meer
Gewijzigd op 15 december 2023 11:14

Kerstvakantie

Algemeen

Van:

22 dec. 23 00:00

Tot:

08 jan. 24 00:00

Beste Lezers,

Vanaf vrijdag 22 december leggen wij het werk neer in verband met de kerstvakantie.

Tijdens de vakantie zijn wij telefonisch bereikbaar op 0512-571234.

Maandag 8 januari starten wij weer met de werkzaamheden.

Met vriendelijk groet,

Steven Reitsma
Projectleider

Lees meer
Gewijzigd op 15 november 2023 14:01

Update bouwwerkzaamheden

Verkeersbeweging

Van:

27 nov. 23 00:00

Tot:

21 dec. 23 00:00

Beste volger,

Inmiddels zijn we een aantal weken verder na de montage. De woningen aan de Stationsweg zijn buitenom gereed. De steigers zijn daar inmiddels ook gedemonteerd. Ook bij de woningen aan het Paradyske is een groot deel buitenom al van metselwerk voorzien.

Bij de Stationsweg zal eind november/december worden gestart met het woonrijp maken. Dit houdt in dat daar onder andere de parkeerplaatsen aan de achterzijde zullen worden gerealiseerd. Tijdens deze periode zal er een kleine toename zijn van vrachtverkeer t.b.v. het grondwerk en de levering van materialen hiervoor.

Steven Reitsma
Projectleider

Lees meer
Gewijzigd op 31 augustus 2023 08:53

Montage houtskeletbouwelementen Stationsweg

Verkeersbeweging

Van:

04 sep. 23 00:00

Tot:

12 sep. 23 00:00

Beste volger,

In de aankomende week (week 36) staat de montage gepland van de houtskeletbouwelementen voor de woningen aan de Stationsweg. De woningen zullen vanaf de bouwlocatie worden opgebouwd. Tijdens deze fase van de cascomontage kan het voorkomen dat er enige hinder wordt ondervonden van vrachtverkeer op het Paradyske. We willen u bij voorbaat bedanken voor uw begrip in deze kwestie.

Met vriendelijke groet,

Steven Reitsma
Projectleider

Lees meer
Gewijzigd op 3 augustus 2023 14:07

Vakantie

Algemeen

Van:

03 aug. 23 00:00

Tot:

28 aug. 23 00:00

Beste Lezers,

Vanaf vandaag leggen wij het werk neer en vieren wij vakantie.

Tijdens de vakantie zijn wij telefonisch bereikbaar op 0512-571234.

In week 35 starten wij weer met de werkzaamheden.

Met vriendelijk groet,

Dennis Booi
Uitvoerder funderingen


Lees meer
Gewijzigd op 13 juli 2023 08:46

Planning de Tuinen

Algemeen

Van:

12 jul. 23 00:00

Tot:

08 sep. 23 00:00

Beste volger,

Zoals jullie wellicht hebben opgemerkt is de bouw voor het project de Tuinen van start! Hierbij volgt een update over de planning van de werkzaamheden aan het Paradijske/de Tuinen.

Wij zijn deze week (week 28) begonnen met ontgraven. Tijdens het maken van de fundering/vloeren en monteren van de woningen (bouwnummers 1 t/m 12 ) zullen wij het terrein via de achterkant benaderen. Vanaf de Tuinen worden rijplaten gelegd naar de bouwblokken van de bouwnummers 1 t/m 12.

De bouwnummers 13 t/m 17 benaderen wij via het Paradijske. In het portaal heb ik een plattegrond gedeeld van de bouwplaatsinrichting. Hierop kunt u zien dat wij grotendeels op eigen terrein werken. Verder zult u opmerken dat er transportbewegingen in de wijk plaatsvinden. Het kan voorkomen dat chauffeurs, voordat ze de bouw oprijden, eerst de bouwplaats verkennen en daardoor hun vracht(auto) draaiende houden op het Paradijske/de Tuinen. Ook rijden er betonauto's door de buurt en andere leveranciers.

Goed om te weten! De palen worden in week 29 geboord  en wij starten eind week 30 met de funderingen. Tijdens deze weken zijn er betonauto's aanwezig en worden er materialen geleverd voor de bekisting en wapening.

In week 32 t/m 34 hebben wij bouwvakvakantie. Dit betekent dat er geen werkzaamheden plaatsvinden op de bouwlocatie. In week 35 starten wij weer op de bouw en zullen we de wapening gaan draaien en de funderingen stort klaar maken. Onze grondwerker zal dan ook werkzaamheden verrichten. Hij gaat aan de slag met het aanleggen van de riolering voor de toekomstige bewoners. Dit zal betekenen dat hij een gedeelte van de straat openhaalt om het riool te zoeken, zodat hij hierop een aansluiting kan maken. Dit zal gefaseerd plaatsvinden aan het Paradijske en de Tuinen. De grondwerker zal de werkzaamheden afschermen zodat het veilig en duidelijk is. 

Het storten van de funderingen van de bouwnummers 1 t/m 12 staat gepland op de maandag van week 36. Er zullen dan weer betonauto's aanwezig zijn. Daarna gaan wij aan de slag met de riolering en vervolgens de vloeren. 

Een update over de resterende bouwnummers volgt na de de bouwvak. 

Groeten,

Dennis Booi
Uitvoerder funderingen


Lees meer
22518-BPI Casco
Klik om te downloaden
Gewijzigd op 13 juli 2023 08:37

Planning Stationsweg

Algemeen

Van:

12 jul. 23 00:00

Tot:

31 jul. 23 00:00

Beste volger,

Helaas kan ik door technische problemen pas sinds vandaag werken met het portaal. Via deze weg wil u graag op de hoogte houden van de werkzaamheden die plaats gaan vinden aan de Stationsweg. Onze grondwerker is momenteel bezig met het maken van de rioleringen naar de openbare weg. Het fiets- en voetpad is daardoor slecht toegankelijk en kan zelfs afgezet zijn. 

Deze week (week 28) starten wij met het maken van de vloeren. Het storten van de vloeren staat gepland op dinsdag en woensdag van week 30. Wij storten de vloeren vanaf de achterkant van de woningen waardoor er weinig hinder is.

Met vriendelijke groet,

Dennis Booi
Uitvoerder funderingen

Lees meer

We horen graag wat je van de werking van dit portaal vindt.