Voor wie is Bouwbuur?

Bouwbuur is bedoeld voor alle bouwers van projecten waarbij omwonenden mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. 

Het gaat om projecten waarbij gedurende enkele weken of maanden regelmatig overlast kan plaatsvinden en waar je de buurt van op de hoogte wilt houden. 

hero

Bouwers & opdrachtgevers

Aannemerij

Overheden

Woningcorporatie

Projectontwikkelaar

Inzetbaarheid

 • hero
  hero

  Nieuwbouw

  Er worden jaarlijks bijna 70.000 nieuwbouwwoningen gebouwd. Bij nagenoeg elke woning heb je vroeg of laat te maken met overlast voor de omwonenden. 

  Er moet soms worden geheid, er wordt vaak beton gestort voor de fundering en er worden steeds vaker prefabpanelen gebruikt waardoor er een aantal dagen met een grote kraan gewerkt wordt op de bouwlocatie.

 • hero
  hero

  Renovatie

  Bij renovatie van een enkele woning zal de overlast vaak meevallen. Wanneer er echter volledige huizenblokken of zelf woonwijken worden gerenoveerd, dan kan de overlast aanzienlijk zijn. 

  De werkzaamheden vinden vaak plaats in oudere wijken waar de infrastructuur minder goed berekend is op groot materieel en waar veel mensen omheen wonen.

 • hero
  hero

  Infra

  Regelmatig worden er wegdelen of kruispunten afgesloten om een nieuwe infrastructuur aan te leggen of om kabels of rioleringen te vernieuwen. Wanneer dit doorgaande wegen betreft zal een eventuele wegafsluiting vaak met borden worden aangegeven. 

  Wanneer deze werkzaamheden echter in een woonwijk plaatsvinden dan zal de overlast voor omwonenden flink zijn. In dat geval is het nuttig en klantgericht om de bewoners actief te informeren.

Maak vrienden met Bouwbuur

Probeer Bouwbuur nu 3 maanden gratis!

We horen graag wat je van de werking van dit portaal vindt.